С куклени постановки набират средства за благотворителна кауза

Постановките „Пинокио“ и „Магьосникът от Оз“ – част от Семицата на благотворителността

Днес и утре (12 и 13 септември) пловдивчани ще имат възможност да заведат децата си на театър на две постановки – „Пинокио“ и  „Магьосникът от Оз“. Те са част от програмата на Седмицата на благотворителността, която се организира за шеста поредна година от Община Пловдив.

Тази година каузата на мероприятието e изграждане на Младежка зона за активно гражданство.

Кукленият спектакъл „Пинокио“ ще се играе тази вечер (12 септември) от 18:30 ч., в Дома на културата „Борис Христов“.

Историята на дървеното човече Пинокио е позната и любима на всички деца. Дървената кукла, изобретение на майстор Джепето, се превръща в истинско момченце. То преминава през много изпитания по своя път, но успява да се справи и да научи важни неща за себе си и хората. Малките зрители преживяват перипетиите на Пинокио и заедно с него разбират много истини. „Пинокио“ е истинско приключение.

Детският спектакъл „Магьосникът от Оз“ ще се играе на 13 септември от 18:30 ч., също в Дома на културата „Борис Христов“.

Един от онези урагани в далечната Америка, за които родители и деца научават само от телевизията, сега се завихря на сцената. За да повдигне високо във въздуха къщичката на малката Дороти, да я пренесе през многото планини и поля и да я стовари върху една зла вещица. Оказва се, че освен зли вещици има и добри. Една от тях казва на малкото момиченце как да намери обратния път към къщи. Заедно с новите му приятели – Плашилото, Тенекиеният Човек и Страхливият лъв.

Подобни статии

Top