С мнозинство приеха бюджета на община „Марица“ за 2020 г.

Против финансовата рамка в размер на 31 175 959 лв. гласува само БСП

С мнозинство от 22  гласа „за“ местният парламент прие бюджета на община „Марица“ за 2020 година. Против финансовия план, който е в размер на 31 175 959 лв., гласува само групата на БСП.

Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов благодари на общинските съветници за подкрепата, както и на опозицията – за изразеното мнение.

„Признателен съм за гласуваното доверие. Радвам се, че мнозинството общински съветници одобрява политиката, която водим. Бюджетът е добре балансиран и съобразен с нуждите на всяко населено място. Това е причината някои села да получават повече средства – те са предназначени, за да решат наболял проблем“, посочи Димитър Иванов.

Той даде пример със с. Радиново, където децата имат необходимост от втора детска градина, която в момента се проектира и предстои да бъде построена. Градоначалникът изтъкна, че близо 2,5 млн. лв. от финансовия план се дават за ремонт на уличната инфраструктура във всички населени места.

„Ще се радвам да разширяваме финансовата рамка през тази бюджетна година, както и да успеем да осъществим всичко, което сме заложили. Надявам се да има повече инвестиции, които ще ни помогнат да  отделим достатъчно средства за подобряване на жизнената среда. Продължаваме напред“, подчерта кметът на община „Марица“.

1 2

Подобни статии

Top