С над 18 милиона оправят канализацията и водопроводната мрежа на бул. „Дунав“ и Брезовско шосе (ВИДЕО)

Зам.-кметът по строителството Пламен Райчев даде старт на реконструкцията, част от Водния проект

Старт на един от най-големите обекти, който е част от Водния проект – реконструкцията на канализационната и водопроводна мрежа по булевардите „Дунав“ и  „Брезовско шосе“ даде днес заместник-кметът по строителството Пламен Райчев. Строителните дейности обхващат ремонт на ВиК мрежата, чиято обща стойност 18 350 704, 36 лв. Съфинансирането от Община Пловдив е в размер на 1,8 млн. лв., а срокът за изпълнение е две години.

„Строителството ще се осъществява на етапи, така че да не се спира автомобилното движение. Обектът е разделен на етапи и ще се затварят само участъците, където ще се работи. Фирмата изпълнител трябва да монтира тръбите за 14 месеца“, посочи преди първата копка заместник-кметът Пламен Райчев.

По време на ремонта ще бъде подменен канализационен колектор с дължина 2 896 м. л. и водопроводи с дължина 3 084 м. л. Трасето на колектора е ситуирано по западното платно на ул. „Брезовско шосе“ и по северното платно на бул. „Дунав“. Водопроводите ще се изграждат по бул. „Дунав“, като в северното платно ще има нов магистрален водопровод, а в южното платно на бул. „Дунав“ – хранителен водопровод.

Пътните платна на двата булеварда ще бъдат преасфалтирани и обновени. Тези, които не са в обхвата на проекта, ще бъдат реконструирани със средства от бюджета на общината.

„Започваме с изкопни дейности и полагане на тръби“, посочи Валентин Симеонов, представител на фирмата-изпълнител PIMK.

Пламен Райчев уточни, че в кв. „Захарна фабрика“ и в карето на ул. „Победа“ и булевардите „България“, „Дунав“ и „Марица“ ремонтните дейности са приключили на 100%, като са обновени повече от 40 улици заедно с водопровода и канализационния колектор. В квартал 2 около ул. „Карловска“ строителството е приключило напълно.

„В момента работим около и срещу Панаира. Надявам се да приключим в срока, който е поставен – до края на 2023 година“, заключи ресорният заместник-кмет.

Продължава и работата по проекта за изграждане на нова пречиствателна станция, като изпълненото до момента е на 35%.

Подобни статии

Top