С ново поколение скенер се сдоби пловдивска болница

Новият компютърен томограф в „Пълмед“ с по-ограничено облъчване на пациента по време на изследването

На територията на Отделението по образна диагностика в медицински комплекс „Пълмед“, гр. Пловдив вече функционира нов компютърен томограф, по-известен сред пациентите като скенер.

Новата апаратура в УМБАЛ „Пълмед“ дава възможност за ограничено облъчване на пациента по време на провеждането на изследването, тъй като скенерът от последно поколение гарантира по-ниска степен на облъчване. Една от най-важните негови характеристики е и по-качествения образ, както и възможността да се изследват по-качествено деца чрез специални протоколи за това, както и хора с по-голямо тегло.

„Посредством новата ни технологична придобивка ще имаме възможност за още по-комплексно и съвременно изследване на пациентите от гр.Пловдив и областта“, коментира д-р Ася Жекова, началник на отделението по образна диагностика в УМБАЛ „Пълмед“.

„С УМБАЛ „Пълмед“ имаме дългогодишно, изключително ползотворно сътрудничество. Това осигурява на българските пациенти достъп до най-съвременна апаратура и модерни методи на лечение. Особено важно за качеството на изследванията и диагностиката на пациентите е, че апаратурата се поддържа технически на място по немски стандарт. Софтуерът се обновява постоянно от специaлисти на Siemens Healthineers. Освен това ние следим денонощно, проактивно всички параметри на апаратурата чрез център в Германия. Това гарантира най-високо качество на диагностика и лечение за пациентите“, коментира д-р Тодор Воденичаров, управител на Сименс Хелткеър ЕООД за България и Сърбия.

Top