С няколко инициативи стартира седмицата на мобилността в „Южен“

Ученици разгледаха производствена база за велосипеди и музея по железопътен моделизъм

Ученици от 12 клас на Професионална гимназия по машиностроене  и ученици от Професионална гимназия по механотехника „Проф. Цветан Лазаров“  посетиха днес базата за производство на велосипеди в район „Южен“. Там експерти от дирекция „ЕУО“ при  Община Пловдив и от отдел „Екология“ на район „Южен“ им разясниха екологичните предимства  за устойчивите начини на придвижване в града и ползите от този транспорт в градска среда.

По-късно със съдействието на НКЖИ петокласници от СУ „Константин Величков“ разгледаха музея по железопътен моделизъм. Там им те научиха какви са предимствата на железопътния транспорт пред автомобилния и как се намаляват вредните емисии в атмосферния въздух и шумът в градска среда.

В петък –  21.09.2018 г., от 9,30 ч. ще се състои ежегодното състезание с велосипеди на обособената площадка за безопасност на движението намираща се на кръстовището на улиците. „Скопие“ и „Горно броди“, както и конкурс за рисунка на асфалт от 10.00 ч. на ул. „Кичево“.

„Надявам се и тази година да участват много ученици от училищата в район „Южен“, за да може всеки да покаже своя талант и своето виждане за опазването на околната среда“, посочи кметът Борислав Инчев. Темата  тази година е „Комбинирай, движи се“, като са предвидени и награди за участниците.

Снимка: Монитор

Подобни статии

Top