С пълна листа от 22-ма кандидати БСП в Пловдив дава заявка за изборите на 2 октомври - DC news

С пълна листа от 22-ма кандидати БСП в Пловдив дава заявка за изборите на 2 октомври

Силна и позитивна кампания обещават пловдивските социалисти

Коалиция „БСП за България“ регистрира листата си с кандидати за народни представители в Пловдив – град за предсрочните парламентарни избори на 2 октомри 2022 г. Водач на листата е Кристиан Вигенин, втори е председателят на БСП – Пловдив Иван Петков.

„За първи път БСП в Пловдив участва с пълна листа от 22 представители, което показва, че организацията се възражда, че има интерес към това, което сме правили и което ще правим. Благодаря на хората, които са част от тази листа. Вярвам, че ще направим силна, позитивна кампания, с много срещи и пряк контакт с хората“ – заяви водачът Кристиан Вигенин.

Участието на партията в досегашното управление е предимство, защото в тези месеци реализирахме ангажиментите си пред хората от миналите кампании, допълни той и открои силната социална политика, пенсиите, доходите, подкрепата за младите хора.

„Искаме да затвърдим тази нова философия на управление на държавата, в която проблемите на хората са на първо място и управлението, държавата подкрепя тези, които са в нужда. Това е нещо различно, години не се е случвало и аз вярвам, че хората ще го оценят“ – каза още Вигенин.

Градската организация на БСП вече започна работа по районите. Планирани са редица срещи с хората, на които ще бъдат представени кандидатите и ще се разисква платформата на БСП, заяви градският лидер на социалистите и втори в листата Иван Петков.

Най-младият кандидат в листата е студентът по туризъм Ангел Рангелов, който току що е навършил 21 години. „Надявам се заедно да постигнем по-добро бъдеще. Искаме младите да се върнат отново в България и да видят, че думата „българин“ не е обидна“ – каза младият кандидат.

Кампанията на коалиция „БСП за България“ за Пловдив град и Пловдив област ще бъде официално открита на 4 септември в местността Копривките. На събитието ще присъстват председателят на БСП Корнелия Нинова и водачи на листи от съседни региони.

Кандидати на коалиция „БСП за България“ за 48 НС:

1.      Кристиан Вигенин

2.      Иван Петков

3.      Георги Йорданов

4.      Костадин Палазов

5.      Наум Китанов

6.      Иван Цанов

7.      Златомир Дьовленски

8.      Николай Иванов

9.      Румен Григоров

10.  Иван Върбанов

11.  Йовка Златева

12.  Милена Колева

13.  Румен Василев

14.  Георги Тотков

15.  Мариана Узунова

16.  Васил Китанов

17.  Николай Маринов

18.  Петър Бояджиев

19.  Мими Тошева

20.  Росен Цолов

21.  Ангел Рангелов

22.  Ердуан Файтин

Подобни статии

Top