С пътуваща изложба и месене приключва проектът „Хляб за надежда“

Проектът продължи шест месеца

През последните 6 месеца 16 събития обединиха над 350 човека от всички възрасти около магията на хляба. Всичко това стана възможно, благодарение на проекта „Хляб за надежда“ на Народно читалище „Димитър Благоев – 2008 г. – град Пловдив“, финансиран по отворена покана „Читалища – общностно участие и иновации“ на Фондация “Пловдив 2019“.

Началото на „Хляб за надежда“ бе поставено през месец август с откриващ семинар с демонстрация на месене с жив квас, последван от две обучения на доброволците по проекта. Общностните месения на хляб бяха проведени в периода октомври – март в различни части на града и с различни теми.

На 2 октомври 2018 г. в НЧ „Тракия – Пловдив – 2008“ млади и възрастни обмениха опит и традиции относно начините на приготвяне на хляб. На 23 октомври 2018 г. в библиотеката на читалище „Съвременник-1986“ младежи се учиха как да месят хляб с жив квас. На 15 ноември 2018 г. в камерната зала на НЧ „Съвременник-1986“ се проведе уникално месене под звуците на народна музика. На 5 декември 2018 г. свои питки замесиха децата от ЦДО 3 клас в СУ „Свети Патриарх Евтимий“ с ръководител Атанаска Ганева. На 14-ти същия месец 50 ученици от малцинствата демонстрираха своите умения по месене в ОУ „Пенчо Славейков“ в кв. Столипиново, а последното за 2018 г. събитие бе работната среща на екипа с месене за сплотяването му дни преди Коледа.

1 2

Подобни статии

Top