С пет салюта бе изпратен в последния му път подп. Валентин Терзиев - DC news

С пет салюта бе изпратен в последния му път подп. Валентин Терзиев

Негови колеги и приятели, близки и много асеновградчани се сбогулаха с него на гробищата в Асеновград

С пет салюта и падане на колене в едноминутно мълчание на гробищата в Асеновград стотици се сбогуваха с майор Валентин Терзиев, който загина при авиокатастрофа с с изтребителя МиГ-29 по време на тактическото учение с бойни стрелби „Шабла 21“.  Той бе изпратен в семеен кръг и в присъствието на висшето командване на ВВС и авиобаза „Граф Игрнатиево“, колеги и приятели, предава Радио Пловдив.

Стотици се стекоха на гробищата в Асеновград. На място имаше линейка, патрулни коли на цивилната и на военната полиция, пише „24 часа“.

Повишиха загиналия майор Терзиев посмъртно в звание „подполковник“

Съпругата на летеца Димитрина Попова го изпрати с букет червени рози. До нея бяха децата й.

Четирима пилоти сгънаха ритуално българското знаме под ударите на барабан, подадоха го на командира на авиобаза Граф Игнатиево бригаден генерал Николай Русев. Той отдаде чест пред майката на загиналия летец и й връчи трикольора. Съсипана от скръб, възрастната жена стоически отиде до 12-годишния си внук и му го предаде.  По военен устав, прозвуча и химна на България.

Днес в очите на колегите на подполковник Терзиев се виждаха сълзи, а върху вечния му дом бяха положени десетки венци и цветя, сред които от президентството и министерството на отбраната.

Източник и снимки: Радио Пловдив и „24 часа“

Подобни статии

Top