С петиция поискаха оставката на зам.-кмета арх. Невена Балчева

Инициатор на онлайн петицията е председателя на инициативния комитет за спасяване на парка зад хотел „Санкт Петербург“ Асен Костов

Оставката на зам.-кмета по устройство на територията арх. Невена Балчева поискаха граждански активисти и пловдивчани с онлайн петиция. Петицията е публикувана от името на Асен Костов, който е и неин инициатор, а  същевременно е председател на инициативния комитет за защита на парка зад хотел „Санкт Петербург“.

Ето и пълния текст на петицията:

ОСТАВКА НА ЗАМ.-КМЕТА ПО УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА АРХ. БАЛЧЕВА, ПРЯКО ОТГОВОРНА ЗА ПРЕЗАСТРОЯВАНЕТО НА ПЛОВДИВ.

Ние, гражданските активисти и пловдивчани, надаваме силен писък:

СТОП НА съсипването на града ни ! СТОП НА БЕТОННИТЕ ГЕТА !

Обмисляме протестни действия, в случай, че няма незабавна оставка на заместник-кмета Невена Балчева, която е персонално отговорна за продължаващото презастрояване на Пловдив и въпреки, че даде публични обещания да се бори за зелените площи и против ПРЕЗАСТРОЯВАНЕТО, се превърна в поддръжник на презастрояването !

Нейните действия доказват точно това !

Ето накратко фактите :

1. Нейно е предложението за промяна на ПУП на мястото на бившия завод на Кока-Кола, с плътност 70 % застрояване, височина 50 метра и с рзп 200 000 кв м ! На практика зам.кмета Балчева увеличи двойно параметрите на строителство в сравнение с действащия ПУП, да не говорим, че е в противоречие с действащия ОУП ! Оазисите ще са като детски играчки пред тези бетонни чудовища!

2. Благодарение на нея Общината загуби на първа инстанция едно от скандалните дела за парка зад хотел Санкт Петербург. (Да бъде съборена общинска съсобственост в имота, като по този начин се премахва още една пречка за осъществяване на пъкления план за застрояване на зелената площ на парка!)

3. Името и бе забъркано с печално известните Тютюневи складове, когато бе разрушено красивото здание на ул. „Одрин” 8.

4. Тя може би носи отговорност за скандалния проект за изменение на Общия устройствен план на Пловдив, в който вместо решаване на проблема с презастрояването и изчезващата зеленинина, виждаме все по-сериозното му задълбочаване.

Опомнете се… Не Ви ли боли за града ни ???

Тази жена е вредна за Пловдив…

Да спрем ударното презастрояване и съсипването на града ни!!!

Подкрепете исканията за оставка с Вашия подпис на зам. Кмета по устройство на територията арх. Балчева !!!

Подобни статии

Top