С пламенен рецитал, венци и цветя почетоха 184-та годишнина от рождението на Левски в Пловдив

Десетки пловдивчани се поклониха пред делото на Апостола въпреки жегата

С поклонение пред паметника на Васил Левски на централната алея на Бунарджика и полагане на венци и цветя днес в Пловдив беше почетена 184-та годишнина от рождението на Апостола на Свободата. В церемонията по традиция участваха представителни формирования от Пловдивския гарнизон, военен духов оркестър, венценосци, членове на комитет „Родолюбие“. Водещ на честването бе актьорът от Драматичен театър Пловдив – Ивайло Христов, който изпълни стиховете „Левски“ от Дамян Дамянов и „На Левски“ от Недялко Йорданов.

Официалното слово премина под формата на кратък, вълнуващ рецитал, който изнесоха талантливите възпитаници на Националната гимназия за сценични и екранни изкуства – Пловдив – Юлия Друмева и Матю Бецински, с преподавател Зоя Капон, участници в Националния проект „Народните будители и Аз“. Те представиха пламенно две от любимите песни на Апостола „Одавна ли си, момне ле, калугерица“ и „Все за тебе мисля, мамо“, както и есе за Апостола, написано и изпълнено от Юлия Друмева.

На общоградското честване по повод 184-та годишнината от рождението на Васил Левски присъстваха Величко Родопски – и.д, Кмет на община Пловдив, инж. Александър Държиков – Председател на Общински съвет Пловдив, арх. Невена Балчева – заместнки-кмет, заместник-кметове на райони и представители на общинската администрация, общински съветници, представители на политически и обществени организации, Общински комитет „Васил Левски“, комитет „Родолюбие“, Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва, граждани и медии.

1 2 3

Подобни статии

Top