С платформа за сватба по интернет и „Менделсон“ в рок вариант се хвалят от ОП „Радостни обреди“ в Пловдив

Като изключително успешна отчитат от общинското предприятие миналата година

Най-много са сватбите през юни и септември, най-желаната дата е била 9.09.

Разговаряме с Анна Георгиева, завеждащ бюро „Обредни услуги“ към ОП „Радостни обреди” гр. Пловдив

– 2019-а бе знакова за Пловдив, хубава и успешна година, изпълнена с много събития за града. Каква беше годината за ОП „Радостни обреди”? С какво ще я запомните?

– 2019-а година беше изключително успешна за ОП“Радостни обреди“. Успяхме да реализираме проекта за електронно записване на дати за граждански брак. Това е иновативна идея, която ни прави първата община в България въвела електронна услуга от този тип. Създадохме програмата, с цел да улесним бъдещите младоженци, които нямат възможност в работно време да дойдат на място, за да си запишат дата или пък живеят в чужбина.

Електронната система позволява записване и заплащане на датата по електронен път, което реално спестява две посещения на младоженците в Обредния дом. На сайта сме поместили също допълнителна информация и снимков материал за ритуалните зали, ресторанти и места за провеждане на изнесен ритуал, рекламни материали на сватбени агенции, фото и видео заснемане, дисководещи, танцови състави, музикални агенции и др.

Друга идея, която успяхме да осъществим е провеждането на тематични ритуали. През 2019г. проведохме пет ритуала с рок звучене.

– Има ли ръст на браковете, в сравнение с предходни години? Колко на брой са сватбите през изминалата година?

– Ръст на браковете няма. Бройката се запазва около 1800  в последните години.

– Колко от ритуалите са били „изнесени“,  т.е. извън ритуалната зала?

-Изнесените ритуали през 2019 година са около 250.

– Какъв е капацитетът на обредните зали и коя е най-желана от кандидат-младоженците?

– Централна ритуална зала е с капацитет за 80 човека, а Ритуална зала „Тракия” за 100, но предпочитана си остава Централната зала.

– Коя беше най-предпочитаната дата през 2019-та за сключване на брак ?

– Като цяло периодът след Великден до началото на август месец винаги е много силен при нас, след 15 август до края на октомври също. Най-желаните месеци през 2019 г. бяха юни и септември, а най-желаните дати 01.06.2019, 09.09.2019г и 19.09.2019г.

– Има ли много желаещи да сключат брак на символичната дата 20.02.2020 година?

– Датата 20.02.2020г. е първата дата за тази година, чийто капацитет вече е изчерпан за ритуали в зала. Всички възможни часове са записани. Общо 18 ще бъдат сватбите в двете зали.

– Според Вас, вярват ли хората, че повтарящите се числа в датата са нещо магично и ще им донесат повече любов и щастие?

– Да, определено младоженците явно вярват, че повтарящите се числа ще им донесат щастие, тъй като тези дати първи се заемат. Първата дата с повтарящи се числа, на която имахме бум на сватби беше 07.07.2007г. /60 ритуала за един ден/.

– През 2019-та имаше ли отново много сватби между чужденци? Разкажете за тях?

1 2

Подобни статии

Top