С платформа за сватба по интернет и „Менделсон“ в рок вариант се хвалят от ОП „Радостни обреди“ в Пловдив

– Бракове между български и чужди граждани имаме постоянно. Не се забелязва ръст при тях.

– Обявихте, че от  1 януари влиза в сила електронна система, чрез която може да се подаде молба за сключване на граждански брак по интернет. Тествахте ли я вече и как ще работи реално тя?

– Електронната система за записване беше пусната предсрочно на 01.12.2019 г. с едномесечен тестов период. Вече функционира и имаме много записани онлайн двойки. Получаваме и много положителни отзиви за нея от българи, живеещи в чужбина.

– Реализирахте и интересна идея за звученето на Менделсон в рок вариант. Колко двойки го предпочетоха пред класическия?

– Да, успяхме да реализираме и тази наша идея. Като цяло се опитваме да сме отворени към всякакъв тип различни ритуали. В очакване сме и на други желания от страна на нашите младоженци, които бихме могли да реализираме.

– Вие предлагате и безплатни юридически консултации на встъпващите в брак двойки. Възползваха ли се много двойки от тази услуга?

– Да, имахме организирани срещи с юрист и семеен психолог, включително и беседи. Бяха напълно безплатни и всеки желаещ можеше да присъства.

– Ще продължите ли станалото традиция голямо сватбено изложение, на което бяхте домакин и организатор през 2019-та?

– Сватбени изложения се провеждат ежегодно в Пловдив. Досега сме били партньори на няколко от тях, за което сме благодарни на организаторите. В края на януари месец ни предстои още едно такова събитие.

– Приемат ли младите хора сватбения ритуал като израз на любов?

– В деня на брака двойките са изключително развълнувани и емоционални. И както е казал Франклин Джоунс: „Любовта не кара света да се върти. Любовта е това, което прави пътуването да си заслужава“, а официалното начало на общия път на нашите двойки е именно сватбеният ритуал.

– Вашето пожелание за 2020-та към всички влюбени двойки…

– На всички наши младоженци, решили да предприемат тази важна крачка през 2020г. пожелаваме да бъдат много здрави, да се наслаждават на всеки миг от сватбената подготовка, много любов, положителни емоции и безброй щастливи мигове!

1 2

Подобни статии

Top