С премиерата на „Години любов“ почитаме голямата Невена Коканова

80 години се навършват от рождението на една от най-обичаните български актриси – Невена Коканова.

Годишнината ще бъде отбелязана в Пловдив с премиера на книгата на журналиста Георги Тошев „Години любов. Невена Коканова“. Авторът ще присъства по време на представянето, когато ще бъде също премиерата на новия документален филм „Невена Коканова. Пътуване“ и ще се открие изложбата „Невена и нощта“.

Събитието ще бъде в пловдивската галерия U P.A.R.K на  ул. „Отец Паисий“ 24 тази вечер, от 18.30 ч.

Луксозното издание „Години любов. Невена Коканова” е посветено на 80-годишнината от рождението на актрисата. Биографията е с твърда подвързия и суперобложка, включва над 250 снимки от личния архив на дъщеря й Теодора, някои от които се публикуват за първи път.

Лимитирана част от тиража на книгата е с колекционерска стойност, тъй като е лично подписана от автора и включва три картички с неизвестни фотографии на Невена Коканова.Отличава се и по различната корица от основното издание – с фотос на актрисата от 60-те години.

Тази книга е разказ за необикновен живот и вълнуваща кариера. Невена Коканова продължава да е загадка и вълнение. Актриса, която публиката помни.

Обичана жена.

Как ли щяха да изглеждат очите й, лицето й, душата й днес на 80 години?

„Невена беше обичана и ще продължава да бъде обичана. Жена и актриса.

Тя е от малцината в съвременното ни изкуство със статут на истинска звезда. Извоюва си го сама. Напук на системата, на предразсъдъците, на догмите.

В живота бе скромна, изглеждаше така, сякаш по нищо не се отличава от другите. Това не беше поза. Това бе тя.

Днес мнозина имат претенции, че са я познавали. Особено след смъртта ѝ, когато няма как да бъдат опровергани. Но тя допусна малцина до себе си.

1 2

Подобни статии

Top