С протест от жители на Коматево стартира изграждането на Южния обходен колектор (СНИМКИ/ВИДЕО) - DC news

С протест от жители на Коматево стартира изграждането на Южния обходен колектор (СНИМКИ/ВИДЕО)

Направиха първа копка на голямото водно съоръжение, което ще отвежда отпадните води на Пловдив

С протест от жители на Коматево стартира изграждането на Южния обходен колектор днес. Групичка от 20-на пловдивчани с плакати „Коматево е жадно“, „Модър-Царевец кога?“, „ВиК на съд“, „Колко да чакаме господа управници?“, „Второ платно на Коматевско шосе – къде? Кога?“ и др., дойдоха за церемонията и протестираха най-вече заради това, че по високите етажи в квартала рядко има вода.

Хората изразиха опасенията си, че ремонтите на водопроводната мрежа и изграждането на колектора ще доведат до ново спиране на водата и поредица аварии. Те настояха, че нямат официален отговор от ВиК и заявих, че са дошли, за да им бъде отговорено лично.

Според главния инженер на ВиК Антон Гълъбов в момента в цяло Коматево има вода, с изключение на четири блока на ул. „Бадемите“, които по високите етажи нямат вода. По думите му има много хора, които са отговорни за неудобствата на пловдивчани и много от жалбите се препращат към МРРБ. Затова хората заявиха, че ще се обърнат към по-висшестоящите, тъй като досега отговор на жалбите им нямало и отидоха при дошлия за първата копка зам.-министър на регионалното развитие Захари Христов. Той пък от своя страна ги покани на среща в петък, на която да бъдат обсъдени всички гледни точки и възможните решения.

Вижте повече във видеото:

1 2

Подобни статии

Top