С растителност и бетонни прегради обезопасиха движението около хипермаркет в "Северен" (СНИМКИ) - DC news

С растителност и бетонни прегради обезопасиха движението около хипермаркет в „Северен“ (СНИМКИ)

Това е част от мерките за по-безопасно движение в района на хипермаркета, набелязани  при среща с гражданско сдружение „Спаси Пловдив“

Предпазни бетонни прегради тип „Ню Джърси“ поставиха служители на „Организация и контрол на транспорта“ в средната разделителната ивица на пътя при слизането от бул. „Васил Априлов“ към бул. „Марица-север“. Съдействие оказаха ОП „Чистота“ и Трето районно управление на МВР.

Това е част от мерките за по-безопасно движение в района на хипермаркет „Лекси“, които бяха набелязани при вчерашната среща на заместник-кмета по транспорт Тодор Чонов  и директори на общински предприятия с активисти на пловдивското гражданско сдружение „Спаси Пловдив“.

Хората се оплакват от многото коли, които шофьорите паркират директно върху пътното платно край търговския обект. Това води до следващи  нарушения. Камиони минават през разделителната ивица, унищожават засадената наскоро зеленина,  разнасят кал и замърсяват околната среда.

Правим всичко възможно за трайно решение на проблема. Разчитаме и гражданите да са все по-активни. Ако видят, че някой не спазва правилата, нека незабавно да сигнализират до компетентните институции“, коментира Тодор Чонов.

1 2

Подобни статии

Top