С розови храсти и дървото на златния дъжд залесяват Асеновград

Хиляди красиви рози се очаква да разцъфтят за първи път тази пролет по улица „Козановско шосе” в Асеновград

Разделителната ивица по отсечката, свързваща Асеновград с магистралите „Марица” и „Тракия” ще бъде залесена с разноцветни розови храсти и лавандула, съобщи новината кметът на града д-р Емил Караиванов. След булевард „България” това е втората улица, която ще бъде украсена с маслодайното растение.

Екипи на фирмата, ангажирана с озеленяването в града вече подготвят почвата за новите насаждения.

С кестен и дървета от вида златен дъжд/ китайски мехурник/ ще бъде залесена зоната около Районния съд в града и паркът в квартал „Зъбчето”. Нови дръвчета ще бъдат засадени и по улиците „Иларион Макариополски”, „Илинден”, „Стара планина” и улица „Изложение”.

„Подбрали сме видове, които  са приспособими  към климатичните условия в нашия регион и са подходящи за улична растителност”, коментира  кметът Караиванов.

По тези улици, заради реализирания с европейски средства проект за нов воден цикъл в града, голяма част от декоративната растителност беше унищожена

До месец ще бъде изградена и поливната система в централния парк на Асеновград. След като системата за капково напояване бъде монтирана ще започне подновяване на тревната площ в зелената зона. Проектът предвижда по-добро поддържане през летния период на тревните и храстови формации.

Подобни статии

Top