С традиционното шествие започна 13-то Дефиле на младото вино в Пловдив

Служебният министър на туризма Стела Балтова присъства на откриването

Бог Дионис, в образа на който се превъплъти за първи път Стайко Стайков – актьор от Държавен куклен театър Пловдив, инж. Любозар Фратев – председател на УС на Съвет по туризъм Пловдив, придружени от вакханки в бели тоги, танцьори и музиканти от ФА „Тракия“,  поведоха шествието по главната улица на Пловдив, което традиционно предхожда официалното откриване на фестивала „Дефиле на младото вино“. Програмата започна пред сградата на община Пловдив и премина по цялата главна улица, за да пристигне с много настроение на мястото на откриването в подножието на Стария град.

Официалното начало на 13-тото издание поставиха служебният министър на туризма Стела Балтова, кметът на Пловдив Здравко Димитров, областният управител Ангел Стоев, председателят на Общински съвет – Пловдив – инж. Александър Държиков,  ректорът на Университета по хранителни технологии проф. д-р Пламен Моллов и проф. д-р Диляна Вичева, – заместник-ректор на Медицински университет- Пловдив.

Пръв поздрав към участниците и гостите отправи домакинът – инж. Фратев. Организатори на фестивала са „Съвет по туризъм – Пловдив“ и Община Пловдив с активно сътрудничество на ОИ „Старинен Пловдив” и УХТ – Пловдив, всички партньори, участници във винения фестивал, както и институциите, свързани с културата и изкуството в града. Събитието се финансира от Годишната програма за развитие на туризма на Община Пловдив за 2020 г.

1 2

Подобни статии

Top