С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми на 8-ми март в Пловдив (СНИМКИ/ВИДЕО)

Само за ден членовете на Ротаракт клубовете в Пловдив събраха 300 лева, за да може двойка с репродуктивни проблеми да сбъдне мечтата си за бебе

Близо 300 лева събраха членовете на Ротаракт клубовете в Пловдив от продажба на цветя по случай Международния ден на жената за кампанията „С цвете в ръка срещу репродуктивните проблеми“. Тя се провежда за втори път на 7 и 8 март в Пловдив.

Два пункта са разположени в града под тепетата през двата дни – на пл. „Стефан Стамболов“, пред общината и на пл. „Съединение“. Усмихнати момичета подканят минувачите да купят рози за своите майки, съпруги, дъщери и приятелки.

„Само за вчера успяхме да съберем 300 лева от продажбата на красивите червени рози. Всяка от тях струва по 6 лева, но повечето купувачи оставят по 10 лева за кампанията. Идеята е да подпомогнем една двойка с репродуктивни проблеми в Пловдив“ разказа пред журналисти днес Радостина Емилова, секретар на единия от Ротаракт клубовете под тепетата.

 

По официални данни двойките с репродуктивни проблеми в България са над 145 000. Смята се, че всяка шеста двойка има проблем със зачеването, посочи още момичето.

Средствата се събират в специално запечатани за целта урни и ще бъдат дарени на Фондация “Искам бебе”, която ще подпомогне двойка, бореща се за своето щастие от Пловдив. Инициативата се осъществява с подкрепата на фондацията и Община Пловдив.

Желаещите могат да се включат и чрез дарение по банков път към дарителската сметка на Фондация „Искам бебе“ в Обединена Българска Банка (ОББ) с IBAN: BG14UBBS88881000272778
С основание: КАМПАНИЯ „С ЦВЕТЕ В РЪКА“. 

Въпреки лошото време минувачите се спираха и купуваха рози, за да ги поднесат на любимите си дами!

Подобни статии

Top