С творби на талантливи студенти УХТ започна честванията за 24 май (СНИМКИ)

Катерина Кайтазова бе отличена с грамота от Студентския съвет за постижения в художествената и културна дейност

„Обичам да пиша, защото така давам шанс на сърцето да мечтае и много да обича. Обичам да пиша, тъй щото да давам надежда на всеки.“  – тези думи на Катерина Кайтазова цитира гл. ас. Станко Станков от катедра „Хранене и туризъм“ в УХТ, за да я представи на литературното четене, наречено „Настроение за 24 май“. Представена бе втората стихосбирка на първокурсничката от специалност „Хранене и туризъм“ – „По етажите на любовта“.  Първата е озаглавена „Къща за гости“ и е издадена през 2015 г.

Срещата бе организирана по инициатива на Стопански факултет със съдействие на доц. д-р Петя Несторова, директор на Департамента по езиково обучение, физическо възпитание и спорт във висшето училище и се проведе в зала „Хоризонт“.

„Събрали сме се в навечерието на 24 май, празника, който винаги титулуваме с много „най“ – най-българския, най-обичания, най-светлия, изричани с вълнение, любов и убеденост“, каза доц. Несторова.

Представянето е част от проявите, с които университетът отбелязва Деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.  В него се включиха преподаватели, студенти и служители от университета. Стиховете й бяха четени от нейни близки и приятели, сред които истински фурор предизвика участието на 4-годишния – Йоан Мануков, който сам изяви желание и рецитира на един дъх нейно стихотворение.

1 2

Подобни статии

Top