С указателни табели борят хаоса в Асеновград (СНИМКИ)

Седем указателни табели

ще ориентират шофьорите за алтернативните маршрути в посоките към Пловдив, Кърджали и Поповица. Знаците ще бъдат монтирани до края на деня на няколко възлови места в Асеновград.

Табела ще има на входно-изходната артерия за Пловдив, на двете кръгови кръстовища по бул. „България“ , на колелото на улица „Христо Ботев” и улица „Цар Иван Асен II” и на  „ Цар Иван Асен II” с улица „Хан Крум”.

Допълнителната мярка

се налага заради хаоса с движението в Асеновград, след като от вчера мостът на кооперативния пазар е затворен за движение. Въвеждането на забраната е поради извършването на монтажни дейности по проекта за водния цикъл в града на кръстовището между улиците „Васил Левски”, „Захари Стоянов” и „Речна”.

„В момента цялото движение се пренасочва по двата моста в града- Железният и този на хотел „Асеновец”.  Идеята е водачите да използват обходни маршрути, а не целият автомобилен поток да минава през центъра на града”, обясни ресорният заместник-кмет Димчо Темелков.

Мостът на кооперативния пазар

е основна пътна връзка между източната и западната част на Асеновград. Заради затварянето му от вчера  трафикът е силно натоварен, а задръстване има във всички посоки на града.

„Няма как промяната в организацията на движение да не създаде хаос. Движението по улиците „Александър Стамболийски“, „Иларион Макариополски”, „Цар Иван Асен II”, „Съединение“ и „Индустриална” вече е възобновено. Добър вариант е използването и на обходите, тъй като голяма част от автомобилния поток преминава транзитно през Асеновград”, апелира Темелков.

Макар от Общината да настояват строителството по водния проект в тази част на града  да приключи в най-кратки срокове, мостът ще остане затворен поне месец.

 

Подобни статии

Top