С водосвет медиците от ДКЦ V отбелязаха празника си (СНИМКИ)

Благослови ги Пловдивският митрополит Николай

„ДКЦ V – Пловдив“ отбеляза Световния ден на здравето с водосвет за здраве и благоденствие. На церемонията за празника сприсъстваха кметът Здравко Димитров, заместник-кметът Анести Тимчев, директорът дирекция „Здравеопазване“ д-р Калин Калинов и общинският съветник д-р Атанас Баташки.

По покана на директора на ДКЦ-то Яна Кашилска – Петкова Пловдивският митрополит Николай отслужи празничен водосвет и благослови екипа на лечебното заведение.

В своето обръщение той поздрави лекарите за божествената мисия, с която са натоварени при спасяването на човешки животи и подчерта неизменната връзка между духовното и физическото здраве.

„Според божието слово, болестите се получават от греха, който заразява човешката душа. Ако човек излекува душата си, то това несъмнено се отразява и върху телесното му здраве. Почитай лекаря с чест, защото от бога му е дадена дарбата да лекува! Вашата професия не е професия, а божествено признание и дарба, богослужение, защото е немислимо без дарбата, която Бог ви е дал, но е и немислимо без любовта към Бога и човека. Посветили сте се на една велика кауза – да даряване хората с християнска любов!“, каза владиката.

„Вие дарявате с надежда много хора, страдащи от множество болести. Аз съм убеден, че вие, с високо християнско съзнание и морал извършвате божественото си призвание – да лекувате, да облекчавате болката и да дарявате надежда за живот. Вярата прави чудеса!“, допълни митрополитът, обръщайки се към медиците. Той подари на медиците от ДКЦ-5 иконата на Света Богородица Йерусалимска, за да бди над тях.

Бяха поздравени и двама рожденика в екипа, а кметът Здравко Димитров им подари цветя.

Top