С водосвет откриха новия градски часовник в Пловдив

Новата придобивка в двора на църквата „Успение Богородично“ е дарение от клуб „Пловдив-Оптимист Интернешънъл“

С водосвет бе официално открит новият градски часовник в двора на катедралния храм „Успение Богородично“ в подножието на Стария Пловдив. Изработената от ковано желязо обществена придобивка е дарение от дамския „Клуб Пловдив-Оптимист Интернешънъл“ и благодетели.

Церемонията по освещаването беше проведена от отец Николай. Той прочете благодарствена молитва към дарителите от „Клуб Пловдив-Оптимист Интернешънъл“ и други благодетели. Помоли се и за здравето на пловдивчани и туристите.

„Благодарим и от името на всички, които ще се вглеждат в красивия часовник. Времето минава, важно е какво оставяме. Да си пожелаем да е добро“, призова отец Николай и освети със светена вода новия градски часовник.

Дамите от „Клуб Пловдив-Оптимист Интернешънъл“ раздадоха грамоти и на благодетели, които не са част от организацията.

„Благодарение на добрата воля на всички новата придобка за пловдивчани е факт. Красотата й ще се вижда отдалече“, заяви с гордост проф. д-р Диляна Вичева от „Клуб Пловдив-Оптимист Интернешънъл“, която е един от основните инициатори на благородната кауза.

Авторският проект е изработен от Георги Милчев.

Монтирането на този полезен и едновременно с това изкусно направен часовник е поредната инициатива на „Клуб Пловдив-Оптимист Интернешънъл“. Неговите реализирани проекти на територията на Пловдив включват изграждане на 8 чешми, образователна площадка в центъра на града, спортни съоръжения за деца, център за арт-терапия на хора със специфични потребности и др.

Подобни статии

Top