С водосвет започна дълго чакан ремонт на училището в Кадиево

Работата започва в началото на следващата седмица

Близо 60 деца от селата Кадиево, Златитрап и Оризари ще започнат новата учебна година в ремонтирана сграда на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”.

Работата по поставяне на топлоизолация и основен ремонт на покрива на основната сграда  на училището в Кадиево започва в началото на следващата седмица. В рамките на проекта се предвижда и подмяна на старата дограма. Очакванията са този проект да превърне сградата на ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ в съвременна и комфортна учебна среда.

Кметът на община „Родопи”  Павел Михайлов постави началото на ремонтните дейности в присъствието на кмета на селото Лиляна Петрова и заместник-кмета по образование Борислав Инчев. В двора на училището, където се състоя церемонията, бяха още кметът на село Златитрап Анелия Уланова, директорът на училището, изпълнителите на строителния процес, ученици и учители.

Близо 250 хиляди лева струва спечеленият проект за Кадиево.

„Положихме много усилия, работихме близо година за тази инвестиция и успяхме. Днес можем да започнем този толкова дълго чакан ремонт. Част от нашите приоритети са именно работа за децата и младите семейства. Освен че осигурихме социални придобивки, като безплатни детски градини, ние залагаме и на подобряване на инфраструктурата на учебните сгради”, коментира кметът Павел Михайлов.

1 2

Подобни статии

Top