Събарят евротоалетната, открита с мажоретки и перушина (СНИМКИ И ВИДЕО)

Не е в сервитута на пл. „Централен“

Евротоалетната в Цар-Симеоновата градина, открита от бившия кмет Славчо Атанасов със специална церемония, мажоретки и пера, ще бъде съборена. Това съобщи днес пред журналисти кметът Иван Тотев. Причината е, че WC-то не отговаряло на визията на пл. „Централен“, уточни градоначалникът.

Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов е издал заповед за премахването на тоалетната. Тя попадала в сервитута на съоръжението. За да се направи новата тоалетна, тя пък щяла да бъде съгласувана с НИНКН.

„Общината възнамерява да направи същата тоалетна като на ул. „Железарска“ в Стария град. Тя е минала веднъж одобрение от НИНКН, така че няма да имаме тежка процедура по съгласуване. Габаритите й са малки, но пък позволява много по-чисто да е. Няма да има служители, които да я поддържат“, посочи Тотев.

На журналистически въпрос дали ще има закриване на евротоалетната с мажоретки, за да се затвори цикъла, кметът отговори, че това щяло да бъде решение на кмета на район „Централен“ Георги Стаменов. Той пък стратегически не даде отговор на въпроса. 

1 2

Подобни статии

Top