Събират безплатно стари електроуреди в Асеновград

Община Асеновград с нова акция – за събиране на стари електроуреди

Планирано е такива кампании да станат регулярни с цел опазване на околната среда

Община Асеновград съобщава, че с цел опазване на околната среда, ще бъде организирана акция по събиране на ненужни на гражданите електроуреди. Кампанията ще се проведе от 09:00 ч. до 12:00 ч. Всички граждани на територията на общината могат да предадат свои непотребни телевизори, стари електроуреди.

Няма да се приемат тонер касети, луминисцентни лампи, акумулатори и батерии.

Площадката, на която ще се проведе акцията, е паркингът на ДИП „България“ в Асеновград. „Призивът към гражданите е предаваната техника да бъде цялостна, а не да е само външното тяло на съответния електроуред. Ангажимент на гражданите е сами да транспортират техниката до обявената площадка. Допуска се предаване и на черна и бяла техника“, посочи началникът на отдел „Екология и околна среда“ към община Асеновград Дора Младенова.

Фирмата ще извози на своя площадка събраните електроуреди. Същите ще бъдат оползотворени и рециклирани. Това е първата такава акция, която провежда община Асеновград. „Планира се подобни кампании да станат регулярни, с цел опазване на околната среда и да започнат да се извършват през месец или два. Предвижда се до края на летния сезон да бъде реализирана още една такава“, каза в заключение Младенова и припомни, че гражданите могат да предадат опасните отпадъци (батерии, акумулатори и други от този вид) в сградата на общинската администрация всеки работен ден от 08:00 ч. до 17:00 ч. Специалните контейнери са поставени в „Информационен център“, разположен на втория етаж.

Подобни статии

Top