Съботно матине с Виолета Христова в Дома на писателите в Пловдив

Съботно писателско матине с Виолета Христова

След старта на пролетния литературен салон на Дружество на писателите – Пловдив с премиерата на новото допълнено издание на знаменитата стихосбирка на Йован Христич „Александрийската школа“ в превод и съставителство на проф. Светлозар Игов, продължаваме с традиционните Съботни писателски матинета.

От 12 часа, гост в Дома на писателите (ул. Княз Александър Батенберг №27) е поетесата Виолета Христова.

За творчеството й ще говори Антон Баев.

Вселените на Виолета Христова не са враждебни.  Те са част от умния калейдоскоп, който се пренарежда така, че да видиш картината на собствената си емоционалност.

 Вселените на Виолета Христова са безпристрастни, но щадящи. Тази книга не престава да търси етичните измерения на съществуването. Не готовите екзистенциалистки фрази, а търсенето, пътят са плътта на „… каза тя. И слезе от небето, казва писателката Ина Иванова за стихосбирката „…каза тя. И слезе от небето“.

 Виолета Христова е родена в Чирпан, била е учител в Стара Загора, а от години живее в София. Автор на девет поетически книги. Последната – „Господарят на гледката“, излезе през 2017 година.

Председател е на Литературен кръг СМИСЪЛ, който е творческа платформа за издаване и популяризиране на българска художествена литература, обединяваща популярни автори на поезия и проза.

 

 

Подобни статии

Top