Събраха тонове отпадъци от нерегламентираните сметища в Асеновград

Повече от половината нерегламентирани замърсявания в Асеновградско са почистени

Община Асеновград призовава гражданите да изхвърлят отпадъците си в съдовете за смет.

Втора седмица община Асеновград почиства нерегламентирани замърсявания. Към момента са разчистени повече от половината от общо установените 9 такива. Работата на фирмите изпълнители продължава с фадроми и самосвали. На места се почиства и ръчно от служители по чистотата.

Разчистени от отпадъци са и двата гробищни парка в града, както и от двете страни на пътното платно на Козановско шосе. Днес бе почистено и нерегламентирано замърсяване в същия участък, край чешмата и параклиса „Свети Илия”

Събрани са тонове отпадъци от различен вид – хартиени, найлонови, пластмасови, хранителни и други.

 Обработват се и зоните при входно-изходните артерии на Асеновград. Предстои премахване на нерегламентирано натрупаните отпадъци и край отсечка от пътя между кварталите „Запад” и „Долни Воден”.

Обслужват се по график два пъти месечно и съдовете за разделно събиране на отпадъци на територията на община Асеновград и кварталите „Горни Воден” и „Долни Воден”.

Общинска администрация призовава гражданите да се възползват от възможността и да сортират и изхвърлят отпадъците си в отделните контейнери – за стъкло, хартия и пластмаса.

На всички почистени от нерегламентирано замърсяване зони са поставени предупредителни табели, които забраняват изхвърлянето на отпадъци. Глобата при констатиране на нарушители е от 150 лева до 500 лева.

Кметовете на населените места в община Асеновград са оторизирани да налагат глоби при констатиране на лице, което изхвърля отпадъци на нерегламентирано за целта места.

Припомняме, че общинска администрация ще продължава да изпълнява стриктно строго определения график за сметопочистване и сметоизвозване, но за по-чист и приятен за живеене град за всички, следва и асеновградчани да опазват околната среда от замърсявания, като изхвърлят отпадъците си в съдовете за смет.

Подобни статии

Top