Събраха в едно делата срещу бившия шеф на РУ Раковски и ченгета, обвинени в грабеж

Междувременно Георги Илиев излезе от ареста

Делото срещу бившия шеф на РУ-Раковски Георги Илиев, който бе обвинен в подкуп чрез изнудване и използване на служебно положение, заедно с още двама полицейски служители от Районното,  е било обединено с това на полицаите Стефан Модев и Петър Атанасов. Те пък бяха обвинени в грабеж на микробус със 78 мастербокса цигари на стойност  289 533 лв. от склад на Кукленско шосе в Пловдив в края на май 2017-та година. Това разбра DCNEWS от свой източник. Това е една от причините срещу Илиев все още да не е внесен обвинителен акт, разкри източникът ни.

Уволненият дисциплинарно началник на Районното в Раковски обаче, междувременно е освободен от ареста, тъй като е изтекъл срокът му за задържане, потвърди за DCNEWS адвокатът му Стоян Донков. Според него материалите, събрани срещу Илиев са върнати от съда на прокуратурата.

Георги Илиев е бил освободен на 28 декември. Ден след това той бил забелязан в пловдивски бар със свои приятели.

Той бе арестуван през април миналата година, а впоследствие бе обвинен от прокуратурата, че е рекетирал за подкуп от 20 000 лева търговеца на цигари без бандерол от „Столипиново” Метин Мустафа. Метин бил привикан в първоначално в Шесто районно в Пловдив, където му била връчена призовка да се яви в районното в Раковски. Там той бил изнуден да плати парите на бившия полицай Стефан Модев, като за посредник използвал сина си, поясниха от прокуратурата.

Шефът на РУ-Раковски остава в ареста за 72 часа

Илиев дал по 1000 евро на двама от подчинените си в районното в Раковски – „младши разузнавач” в група „Криминална полиция Валентин Гоцев и младши инспектор Желязко Колев. Двамата си взели дела от дома на началника си, а след това отишли на ресторант в „Тракия” да се почерпят.

Припомняме, че разследването на дирекция „Вътрешна сигурност” срещу трите ченгета от Раковски – Илиев, Гоцев и Колев, стартирало миналата година. Тогава рекетираният търговец – Метин Мустафа, се оплакал в полицията. Другите двама полицаи са на свобода под парична гаранция, а четвъртият обвиняем – бившият полицай от Общинска полиция Стефан Модев, който преди година бе задържан заради за грабеж на контрабандни цигари, микробус и мобилен телефон, заедно с колегата си от Криминална полиция Петър Атанасов, е в следствения арест заради извършеното престъпление.

Шефът на районното в Раковски Георги Илиев остава в ареста

Подобни статии

Top