Съд разреши на мъж да остане законно мъртъв

Румънецът Константин Релиу е ходещ мъртвец.

През декември 63-годишният Релиу е бил депортиран в родната му страна Румъния, след като преди това работил две десетилетия като готвач в Турция.

Когато пристигнал в Румъния, граничните власти обаче информирали Релиу, че той законно е обявен за мъртъв през 2016 г. и ще трябва да се подложи на няколко проверки, за да докаже самоличността си.

Мъжът бил подложен на неколкочасов разпит, както и на измерване на тегло и ръст, за да се види дали те отговарят на старата му паспортна снимка.

След като му взели и пръстови отпечатъци, властите заключили, че Релиу е този, за когото се представя.

“Те решиха, че това съм аз!”, споделя Релиу пред Associated Press, пише profit.bg. Това обаче далеч не е краят на неговите проблеми.

След като граничните власти го освобождават, Релиу се опитва да уреди всичко в съда, където искал да обжалва издадения му неправомерно смъртен акт. Властите в Барлад обаче отхвърлили неговата молба, защото той бил закъснял прекалено много с обжалването.

Така към днешна дата мъжът все още законно се води починал. Той твърди, че би искал да заведе дело, но не разполага със средствата да го направи.

“Официално съм мъртъв, въпреки че съм жив”, казва Релиу. “Нямам доходи, защото се водя мъртъв, не мога да правя нищо. Идва ми да заплача.”

Според AP, Релиу напуска Румъния през 1992 г., за да започне работа в Турция. Когато се връща в Румъния през 1995 г., той открива, че жена му му изневерявала, заради което прекъсва отношения със семейството си и решава да се върне завинаги в Турция.

След като години наред между двамата няма никаква комуникация, жената на Релиу изважда смъртен акт на съпруга си през 2016 г. Жената в момента живее в Италия, но Релиу не знае нищо за новия ù живот.

“Не съм сигурен дали съм разведен или не,” казва той. “Не съм сигурен дали тя е омъжена за някой друг или не. Никой не ми казва.”

Релиу твърди, че най-добрият вариант за него е да се завърне в Турция, но поради изтеклия срок на документите му, той няма право да го направи.

Мъжът твърди, че обмисля да се свърже с турския президент Режеп Ердоган, за да обжалва решението за депортирането му.

Подобни статии

Top