Съд за бандити, ограбили злато за над 450 хил.лв.

Нападателите вързали сестрата на цар Киро – Елена и племенника й със свински опашки в Йоаким Груево

Четиримата бандити, ограбили сестрата на цар Киро – Марийка и племенника й в садовското село Йоаким Груево, застават пред съда за въоръжен грабеж, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура в Пловдив. Грабежът бе извършен на 28 май миналата година.

Окръжната прокуратура под тепетата внесе обвинителен акт срещу 58-годишния Йордан С., 46-годишния Марин П., Александър К. на 35 години и Александър Д. на 36 години. Четиримата бяха спипани при мащабна полицейска операция на Главна дирекция „Национална полиция“ и техните колеги от Пловдив, Варна и Велико Търново.

Обърнаха България за бандити, ограбили семейство в Пловдивско

Трима от грабителите нападнали дома на 71-годишна жена в нощта на 27 срещу 28 май 2017 г. в с. Йоаким Груево. Ръководел ги Йордан С., който ги чакал в автомобил наблизо. Той предварително бил събрал информация от свой познат за живеещите в дома и за навиците им.

Бандитите били с маски на главите и ръкавици. Около полунощ прескочили оградата и влезли в къщата. Първоначално влезли в една от стаите, където спял роднина на пострадалата жена. Един от обвиняемите го ударил в тила, а другият му вързал краката със свински опашки и въже и му залепил устата с тиксо.

След това влезли в стаята на възрастната жена, пребили я с юмруци и с електрошокова палка, а после я вързали с тиксо. Докато траел побоят нападателите я разпитвали къде са златото и парите й. После преровили шкафовете и гардеробите в къщата и открили 300 лева в чантичка, за която им казала жената и няколко кутии от шоколадови бонбони и бисквити пълни със златни накити. После избягали с тартора на бандата.

Когато стигнали до гората край селото, бандитите отбили автомобили, прибрали в найлонова торба ръкавиците, маските и тиксото и ги заровили в земята. По пътя изхвърлили също телефонните апарати и електрошоковата палка. Накрая си разпределили златните украшения поравно и се разделили

Според прокуратурата общата стойност на откраднатите златни бижута била 457 352 лева.

Четиримата обвиняеми са с мярка за неотклонение „задържане под стража“ и се намират в Затвора в Пловдив.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което са обвинени, е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Снимка: LiveNovini.com

Подобни статии

Top