Съдът отсъди: 10 в ареста и един с глоба заради снощното меле до Панаира

Пловдивският районен съд наложи административни наказания на 11 от участниците в сбиването 

Районен съд – Пловдив  наложи административно наказание „задържане в структурно звено на МВР” на 10 души и глоба на един младеж за това, че снощи, 12 юни 2020 г. в гр. Пловдив в района на Панаира са извършили непристойна проява, изразяваща се в оскърбително отношение и държане към граждани и към органи на властта – служители при ОД на МВР – Пловдив, с което са нарушили обществения ред и спокойствие и което представлява проява на дребно хулиганство по смисъла на чл. 1 ал. 2 от Указа за борба с дребното хулиганство, съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата.

Един от наказаните ще остане за 5 денонощия в ареста, друг – за 4, а трима – ще търкат наровете по три дни. Други петима пък ще останат зад решетките за две денонощия.

Един от участниците в сбиването, което тръгна от стара вражда между двама младежи от Арман махала, ще трябва да плати глоба от 400 лв.

Масов бой на кръговото до Панаира, 30 са арестувани

Припомняме, че снощи, малко преди 22.00 ч. двама млади роми от Арман махала се скарали, а след като свадата ескалирала, повикали свои приятели. В мелето се включили близо 40 души, сред които и българи. На място обаче дошли специализирани полицейски сили, полицаи от Трето РУ и Криминална полиция и разтървали побойниците. 30 от тях били откарани в районното управление, а след разпити, продължили цяла вечер, за 24 часа били задържани общо 15, съобщи за DCNEWS  по-рано тази сутрин директорът на ОДМВР-Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев.

Срещу четирима от арестуваните са образувани бързи производства и повдигнати обвинения за нанасяне на телесни повреди по хулигански подбуди.

15 остават за 24 часа в ареста след снощното меле до Панаира, четирима с обвинения

Снимка: БНТ

Подобни статии

Top