Съдът пусна под гаранция арестуваните в пловдивския еротичен бар

Срещу 5 бона и тримата излизат на свобода

Пловдивският районен съд пусна под гаранция от по 5 000 лв. собственикът на пловдивския еротичен бар, управителят на заведението и сводникът от Варна, които бяха арестувани през нощта срещу събота при спецакция на пловдивската полиция.

Днес Димитър Донов, Николай Димитров и варненецът Алит Алит бяха доведени в съда с белезници и прокуратурата поиска да бъдат оставени за постоянно в ареста. Съдът обаче прецени, че делото е в начален етап и  събраните до момента доказателства са недостатъчни за изграждане на обосновано предположение всеки от тримата да е извършил престъплението, за което е обвинен.

Спипаха четирима сводници в пловдивски бар, разследват ги за трафик на хора (СНИМКИ)

Спрямо тях са повдигнати обвинения за престъпления, свързани със склоняване към проституция, предоставяне на помещение за такива действия, както и за набиране на жени, с цел използване за развратни действия.

Съдът прецени, че не съществува реална опасност всеки от тримата да се укрие и да извърши престъпление. И тримата са трудово ангажирани, имат постоянна регистрация, непроменяна в годините, семейно ангажирани, липсват данни за криминалистични регистрации и противообществени прояви в минало време.

Определението на Районен съд не е окончателно и  срещу него може да бъде внесена жалба или протест, като в този случай делото ще бъде разгледано от Окръжен съд – Пловдив на 5 март 2020 г. от 15.30 часа.

Снимки: ОДМВР-Пловдив

Подобни статии

Top