Съдът разреши на администрацията на "Централен" да влезе в имота на Ашим Асан - DC news

Съдът разреши на администрацията на „Централен“ да влезе в имота на Ашим Асан

Така служителите от районната администрация ще могат да изнесат имуществото в незаконната постройка в Аджисана и да я съборят

Административният съд в Пловдив разреши влизането на служителите на район „Централен“ в имота и сградата на Ашим Асан, която се намира на ул. „Бургас“ 1 в Аджисан махала. Преди месец – на 12 май, служители от районната администрация отидоха с багер да премахнат незаконната 4-етажна къща, но синът на Асан Фаих Хюсеинов не ги допусна в имота и се наложи общинарите да си тръгнат.

Припомняме, че на 3 май на собствениците е бил даден 7-дневен срок да напуснат сградата, а заповедта за премахване датира от 2016 година.  Според Калоян Сухоруков, специалист в администрацията на „Централен“, къщата е незаконно построена, а от районната администрация са преминали цялата процедура, за да бъде тя съборена – от уведомяване на собствениците, през обжалвания в Административния съд в Пловдив, 3, 5 и 7-членен състав на Върховния административен съд.

Общинари тръгнаха да събарят къщата на Ашим Асан в Аджисана, но удариха на камък (СНИМКИ/ВИДЕО)

След като чиновниците не бяха допуснати да изнесат движимото имущество в имота и да съборят сградата, от „Централен“ поискаха разрешение от Административния съд за влизане в имота. На свое заседание от 7 юни съдът е разрешил това влизане, но отределението може да бъде обжалвано пред ВАС с частна жалба.

Подобни статии

Top