Съдът решава дали да остави в ареста мъжа, залял с киселина пловдивска гадателка - DC news

Съдът решава дали да остави в ареста мъжа, залял с киселина пловдивска гадателка

Йордан Цветанов от Враца е подал молба в Районния съд да бъде изменена мярката му за неотклонение

42-годишният Йордан Цветанов от Враца, който бе обвинен в заливането със сярна киселина на ясновидката Антоанета Тодорова в пловдивския квартал „Тракия“ е подал молба в Районния съд да бъде преразгледана мярката му за неотклонение „задържане под стража“. прави опит да излезе от ареста.

Преди две седмици соченият за негов съучастник Веселин Вълчанов също поиска да бъде променена мярката си за неотклонение, но Районният съд го остави в ареста.

Припомняме, че на 14 март гадателката бе залята с киселина в дома си в „Тракия“.

Нападението спрямо антоанета Тодорова стана на 14 март в дома на гадателката. Според прокуратурата двамата мъже пътували от Враца до Пловдив с джипа на Вълчанов. Той паркирал близо до жилищния комплекс, където се намира апартаментът на Тодорова, а Цветанов бързо влязъл вътре, прикривайки се с маска, ръкавици и яке с висока яка. Тони е трудноподвижна и приемала клиенти вкъщи и по тази причина входната врата била отключена.

Щом непознатият влязъл, тя го попитала с какво да му помогне. „Аз ще ти помогна“, отговорил Йордан Цветанов, лиснал киселината и бързо излязъл. След нападението с Вълчанов се върнали във Враца.

Ясновидката получила средна телесна повреда, изразяваща се в химическо изгаряне по лицето, шията и врата вляво, гръдния кош, корема, ръцете и краката от трета степен, довело до обезобразяване на лицето. 12% от тялото ѝ е изгорено.

Йордан Цветанов и Веселин Вълчанов бяха арестувани късно вечерта на 16 март. Днес Районният съд ще решава дали да остави 42-годишния мъж в ареста.

Подобни статии

Top