Съдът решава за екстрадицията в Гърция на Тошко Тодоров – Машора

Близки и роднини  на Машора се събраха отново  на протест пред Съдебната палата срещу неговото евентуално екстрадиране в Гърция.

Пловдивският Окръжен съд гледа делото за екстрадирането в Гърция на Тошко Тодоров – Машора. Там той е издирван с Европейска заповед за арест по обвинение за съучастие в трафик на нелегални мигранти.

64-годишният Тодоров е в ареста по обвинение в трафик на хора в Гърция. Гръцките власти искат Машора да бъде екстрадиран и да бъде съден. Според обвинението той бил трафикант на 28 бежанци, открити кемпер, негова собственост. Истинските трафиканти зарязали хората, като преди това им взели по 3 долара на бежанец, изоставили ги в Драма и избягали.

Въпреки, че през 2019 г. българин от Плевен и италианец купуват кемпера от Тошко Тодоров и има нотариално заверен договор за покупко-продажба, гърците смятат Машора за замесен, тъй като купувачите не са сменили имената на малкия и големия талон и те се водят още на Машора. В продължение на година и половина Машора бил обявен за международно издирване, но никой не го е търсил в дома му или на работата му. Семейството разбира за това едва преди 6 дни, когато шофьорът на автобус от карловското село Столетово е арестуван.

По време на извършеното престъпление, мъжът е бил в България.

Тодоров е с мярка за неотклонение „домашен арест“. На предишното заседание съдът отправи искане до гръцките власти за допълнителна информация по казуса.

Близки и роднини  на Машора се събраха отново  на протест пред Съдебната палата срещу неговото евентуално екстрадиране в Гърция.

Подобни статии

Top