Съдът спря заповедта за временното отстраняване на ст. комисар Рогачев

Заповедта за временното отстраняване е обжалвана в Пазарджишкия административен съд, делото е насрочено за 10 октомври

Пазарджишкият административен съд спря заповедта за временното отстраняване на старши комисар Йордан Рогачев от поста директор на пловдивската полиция, съобщи пред репортер на DCnews.bg неговият адвокат Валерий Пейчев. Заповедта, с която той бе временно отстранен от поста, а за вр.и.д. директор на ОДМВР-Пловдив бе назначен зам.-директорът ст. комисар Петър Тодоров, бе обжалвана от адвокат Пейчев и пред съда той е направило особено искане – изпълнението й да бъде спряно.

Преназначиха ст. комисар Петър Тодоров за вр.и.д директор на ОДМВР-Пловдив

Така, с определение на съда от 29 юни, Рогачев отново трябва да бъде възстановен като директор на пловдивската полицейска дирекция. Това определение може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в седмодневен срок, посочи адвокат Пейчев.

След определението на административните магистрати в Пазарджик се връщат служебната карта, личният знак и служебното оръжие на Рогачев.

Адвокат: Ст.комисар Йордан Рогачев е отстранен заради донос, че не е ходил на работа

Междувременно делото за обжалването на заповедта по същество е насрочено за 10 октомври от Пазарджишкия административен съд.

Отстраниха директора на ОДМВР-Пловдив Йордан Рогачев

Припомняме, че ст. комисар Рогачев бе отстранен временно от поста си, след като срещу него започна дисциплинарно производство.

Междувременно на сайта на ОДМВР-Пловдив бе върната снимката на ст. комисар Рогачев като шеф на дирекцията.

Подобни статии

Top