Обирджията от Катуница: Не знам защо го направих, ще се извиня на жената от пощата

Съдът в Асеновград взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обирджията от Катуница

Районен съд – Асеновград взе най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия Васил Рупеца, на 34г.

Спрямо него е повдигнато обвинение по чл. 198 ал. 1 от Наказателния кодекс – за това, че на 08.02.2022г., в с. Катуница, обл. Пловдив, е отнел чужди движими вещи – сумата от 3120 лева от владението на „Български пощи“ ЕАД, с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това заплашване. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години.

Съдът прецени, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че В. Н. е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение и което се наказва с лишаване от свобода.

В Съдебната зала Рупеца каза, че не знае защо е извършил грабежа и искал лично да се извини на жената, която в този момент била зад гишето в пощата.

Според изложените мотиви при вземане на мярка, различна от задържане под стража, няма опасност обвиняемият  да се укрие, но съществува опасност да извърши друго престъпление.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Пловдив на 17 февруари 2022 г.  от 15.30 часа.

Подобни статии

Top