Съдът в Пловдив остави в ареста арестувания за трафик на дрога Бенджамин Макан - DC news

Съдът в Пловдив остави в ареста арестувания за трафик на дрога Бенджамин Макан

Макан беше посочен като един от най-издирваните във Великобритания

Пловдивският окръжен съд задържа под стража британския  гражданин Бенджамин Макан във връзка с издадена заповед за арест от британски, съобщиха от Съдебната палата в Пловдив.

Заповедта за арест е издадена на 5.05.2021 г. от районен съдия при Магистратски съд в гр. Рединг, Обединеното Кралство Великобритания и Северна Ирландия.

Макан е издирван по обвинение за трафик на наркотични вещества на територията на европейски държави. Видно от издадената Европейска заповед за арест, най-тежкото наказание, предвидено в законодателството на Обединеното Кралство Великобритания за това престъпление, е доживотен затвор.

Прокуратурата в Пловдив иска постоянна мярка за един от най-издирваните „кокаинови крале“ на Острова

Съдът прецени, че чрез мярката за неотклонение задържане под стража би се осъществило безпрепятствено протичането на същинското производство за разглеждане на заповедта за арест и за предотвратяване опасността от укриване на лицето и извършване на друго престъпление.

Съдът взе предвид и образуваното бързо производство спрямо Бенджамин Макан за притежаване на неистински документи за самоличност, които затрудняват установяването й. При ареста му у него са открити фалшив и истински паспорт на чуждо име.

Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд – Пловдив на 23.06.2022 г. от 10.00 часа.

Снимка: National Crime Agency

Подобни статии

Top