Съдът в Солун остави в ареста единият от задържаните за убийството на Тоско (ВИДЕО)

Другият ултрас на ПАОК е освободен със забрана да напуска страната и да посещава футболни мачове

След 7-часов разпит съдът в Солун остави единия от двамата задържани за убийството на 28-годищния фен на Ботев (Пловдив) Тоско Бозаджийски за постоянно в ареста. Другият беше пуснат на свобода, но със забрана да напуска страната и да посещава футболни мачове. И двамата са привържениците на гръцкия гранд ПАОК, съобщи БНТ.

Майката на единия работи в полицейския отдел за борба със спортното хулиганство, разкри път NOVA. Адвокатът на ултрасите ще се опита по всякакъв начин да хвърли вината върху жената, случайна блъснала с автомобила си пловдивчанина.

Двамата мъже и техните адвокати пристигнаха в съдебната палата вчера по обед. Предвид тежките обвинения и жестокостта, с която е извършено престъплението, бе взета най-тежката мярка задържане под стража за единия фен на ПАОК, който заедно с още около 20 човека нападнаха и биха жестоко български фенове, дошли на дербито между Арис и ПАОК в Солун.

Адвокатът на двамата задържани Цакош Димитрис каза, че те приемат изключително тежко ситуацията.

„Както знаете беше отправено обвинение за тежка телесна повреда. По мое лично мнение това обвинение е прекалено тежко. Аз не мога да предвидя, че в една група от 20 човека някой ще изтича и ще попадне под преминаваща кола. За съжаление, следователят прецени, че има доказателства за участие на обвиняемия в престъплението и разпореди той да остане в ареста“.

„Двете основни обвинения за тежки престъпления са за смъртоносна телесна повреда, за която се предвиждат от 5 до 15 години лишаване от свобода, както и за умишлено причиняване на тежка телесна повреда.

Има специален отделен закон. Той е така, в сила влиза, когато деянията се извършват на територията на стадион или в близост до такъв, както и става въпрос естествено за спортното хулиганство. Това е утежняващо обстоятелство при такъв вид обвинения“, заяви българският адвокат Константина Харизанова.

Преди две години в подобен случай, завършил със смъртта на фен на ПАОК, съдът е постановил девет години лишаване от свобода на задържания за убийството. Какви ще бъдат присъдите за смъртта на Тоско Бозаджийски, предстои да разберем.

Подобни статии

Top