Съдът върна делото на баща и син Дебелакови, обвинени за зловещата катастрофа от бул. „Марица“ – юг СНИМКИ

Двамата признаха фактите и обстоятелствата, поискаха съкратена процедура

Съдът даде ход на разпоредителното дело на баща и син Дебелакови. Двамата са обвиняеми заради случая със зловещата катастрофа от бул. „Марица“ – юг на 29 септември миналата година, в която загинаха двама души – ЧЕТЕТЕ ТУК. Огнян Дебелаков (на 19 години) е шофьорът, причинил смъртоносния инцидент. Баща му – Митко Дебелаков, пък ще отговаря за това, че е предоставил автомобила си на Огнян, без младият мъж да има необходимата правоспособност и така се е стигнало до трагедията.

Синът Дебелаков призна фактите и обстоятелствата по делото и защитникът му поиска съкратено съдебно заседание, разказва репортерът ни. И баща Дебелаков на свой ред поиска съкратено съдебно следствие, след като призна фактите и обстоятелствата по делото. (Припомняме, че при дело по съкратен ред протича без разпит на свидетели, а присъдата се редуцира.)

Съдът, обаче, прекрати делото заради немаловажен пропуск на прокуратурата и й го върна за прецизиране. А именно – прокурорът по случая не е описал в какво точно се изразява съучастието в престъплението на баща Дебелаков – кога е дал ключовете за колата на сина си и дал ли му ги е изобщо както самият Митко твърди; за сина Огнян пък в обвинението дори не е посочено, че е съучастник на баща си. Прокуратурата има 7 дни за обжалване на решението на съда, както и да обжалва мерките за неотклонение на двамата – подписка за Митко Дебелаков и арест за сина му.

В залата днес присъстваха и множество роднини на загиналите, 10 души се явиха и като частни обвинители, макар и да не поискаха кръвнина.

 

Подобни статии

Top