Съдия към ромите-биячи от Войводиново: Поведението ви предизвиква тежката реакция на обществото

Съдия Иван Минчев изнесе ужасяващи факти за побоя над командоса Валентин Димов

„Поведението ви е неприемливо и предизвиква тежката обществена реакция на обществото!“. Това заяви съдия Иван Минчев, докато се произнасяше по мерките за неотклонение на ромите Асен и Борис Пакетови, които пребиха почти до смърт командоса от 68-ма бригада „Специални сили“ Валентин Димов навръх Богоявление. „Тази реакция е съвсем нормална и затова и решението ми е да уважа искането на прокурора и да ви наложа най-тежката мярка“, каза още съдия Минчев. По думите му такава мярка се налага спрямо непълнолетно лице само в изключителни случаи и този е един от тях.

В съдебната зала днес той изнесе ужасяващи факти за побоя, станали известни благодарение на свидетелите по бързото производство срещу ромите-биячи.

Според съдията побоят е станал на главния път, точно срещу хранителния магазин на село Войводиново. Фактическата обстановка, описана в бързото производство сочела, че двамата роми тръгнали да пресичат пътя, но в този момент идвала кола и само бързата реакция на водача – ефрейтор Валентин Димов, е предотвратила по-тежък инцидент.

След като спрял автомобила Димов слязъл от колата и тръгнал към ромите.

Единият от тях обаче успял да измъкне якето му и го хвърлил на главата на военнослужещия. Тогава започнал побоят – първо с ръце, като ударите били нанасяни само в главата. От побоя ефрейторът паднал на земята и братята започнали да го ритат. Според свидетели те са го ритали със засилване и дори са скачали върху главата му.

Докато траел побоят, от близката махала дотичали няколко роми, включително и бащата на Асен и Борис. Те се опитали да дръпнат братята, като бащата им повтарял, че ако продължат да бият човека, ще влязат в затовра. Въпреки това единият от младежите се отскубнал и отново се нахвърлил с ритници върху командоса. Ритал го, докато Валентин спрял да мърда.

Междувременно по пътя минали няколко автомобила. Те също спрели и пътуващите в тях се опитвали да помогнат на военнослужещия, но не успели. Стигнало се дотам, че пътниците и шофьорът в единия автомобил били подгонени от жители на ромската махала и едва успели да влязат в колата, а ромите започнали да удрят по вратите и прозорците. 

1 2

Подобни статии

5 Коментара

 1. Лилсън написа:

  Директно затвор до живот! Няма какво да разкатават! Положението на циганите , даже без да се обсъжда – директно затвор до живот, без право на адвокат! Да им разкажат играта, кой ще удрят и да им разберат къде им е мястото! Тази сутрин в новините имаше изказване , да им се били взимали проби за алкохол- смях, ужас. С алкохол или без, нямат никакво право! Колкото и да си признават вината, отново затвор до живот!

  • Mitko написа:

   Zatvor za takiva kato teb kato neznaesh kakvo e polojenieto za kakvo pishesh be rasist toi sie vinoven zadago biqt i kak moje specialen komandos dago nabiqt dve momcheta obiknoveni cigancheta kak stava tova zashtoto vsichki balgri ste dolni alkoholici i narkomani a izvinqvai vie neste balgari a kiorgi .

 2. Роко написа:

  Нека изгорят, ако ще да е за назидание за другите!!! ЮПо добре двама циганина да са „ощетени“, но да са за урок на други мераклии за подобни прояви – така за сметка на два мангала може да се спасят доста повече нормални хора!

 3. GERI написа:

  SEKI chovek ima pravo da govori no ima i drugo kogato lajete nedavate pravoto na chovek da govori tvari po dolnite ot ciganite kva darjava 240 dolni tvari vie napravihte darjavata takava zashto tova iskate naciq

 4. Кольо Николов написа:

  След като спрял автомобила ,***КОМАНДОСА***–Димов слязъл от колата и тръгнал към ромите.!?!?!?!?!??……Иииии за какво точно е „“тръгнал““,,,,,,,точно за да го набият **2-двама** мърляви цигани,,,,,,!?!?!?

Top