Съдия от Апелативния спецсъд е загиналата при зверската катастрофа на магистралата край Пазарджик - DC news

Съдия от Апелативния спецсъд е загиналата при зверската катастрофа на магистралата край Пазарджик

ВКП взима на специален надзор делото за катастрофата на АМ „Тракия“, екип от следователи от НСлС ще разследва случая

По разпореждане на главния прокурор на Република България Иван Гешев делото за катастрофата на магистрала „Тракия“, при която загина магистрат, ще бъде взето на специален надзор от Върховна касационна прокуратура (ВКП).

Разследването на случая е възложено на екип от следователи от Националната следствена служба.

Припомняме, че на 29 януари 2022 г., около 15.00 часа, е бил подаден сигнал на тел. 112 за пътнотранспортно произшествие на автомагистрала „Тракия“, на 102-103 км, в района на гр. Пазарджик. До момента е установено, че лек автомобил, марка „Тойота Ярис“, управляван от жена, се е движел с ниска скорост в лявата изпреварваща лента за движение. Колата е пътувала в посока към гр. София.

Жена загина при тежка катастрофа на Магистралата край Пазарджик (СНИМКА)

Автомагистралата е била задимена поради запалени сухи треви в отсечка до крайпътен отводнителен канал. Заради задимяването водачката е намалила скоростта, при което е последвал удар от движещия се зад нея „Рейндж Роувър“. При сблъсъка лекият автомобил се е запалил и водачката е загинала на място.

Засега самоличността й все още не е официално уточнена. Назначени са ДНК експертизи. Предполага се, че става дума за съдия Емилия Петкова от  Апелативния специализиран наказателен съд, съобщиха запознати.

Шофьорът на „Рейндж Роувър“-а е бил откаран за преглед в болницата и задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Пробите му за употреба на алкохол и наркотици са отрицателни.

Под надзора на Окръжна прокуратура-Пазарджик екип от следователи от НСлС провежда активни  действия по разследването – извършват се разпити на свидетели, назначени са множество други експертизи. Предстои да бъде назначена ДНК-експертиза, която да потвърди окончателното самоличността на загиналата.

Досъдебното производство е образувано за извършено престъпление по чл. 343 ал. 1 буква „в“ от Наказателния кодекс.

Снимка: Фейсбук/I see you KAT – магистрала Тракия/Георги Терзов

Подобни статии

Top