Съдиите порязаха Ивайло Иванов в Токио

Линда Зечири не успя да си подари победа за рождения ден

Българският джудист Ивайло Иванов отпадна на 1/8-финалите на Олимпиадата в Токио.

В категория до 81 килограма националът загуби от Шарофидин Болтабоев от Узбекистан, въпреки че демонстрира много добра форма и имаше всички шансове за успех.

След много оспорван мач, който продължи 9.50 минути Ивайло Иванов слезе от олимпийското татами. Българинът беше по-активният почти през целия двубой, с много добра тактика, като едва в края даде предимството на своя съперник.

В редовното време (с продължителност 4 минути) Ивайло Иванов също беше по-добрият от двамата. Изходът от двубоя се реши от т.нар. „златен резултат“.

Според специалистите, съдията не е отсъдил две „фалшиви атаки“ на Шарофидин Болтабоев, които щяха да го дисквалифицират и да донесат победата на Иванов.

„Това се случи, което се видя. Дадох всичко от себе си, за жалост не успях да продължа както беше по план. Имаше най-вероятно (две фалшиви атаки на съперника – бел.ред.), след като треньорът прегледа срещата ще видим, но смятам, че имаше такива моменти. Така са решили съдиите, аз не мога да направя нищо в момента“, сподели Ивайло Иванов.

„Това беше финалната права, исках и бях подготвен да стигна по-високо“, завърши разочарованият джудист.

Вижте първият двубой на Ивайло Иванов в края на видеото:

Навръх рождения си ден Линда Зечири преглътна тежка загуба. Българската бадминтонистка не успя да си подари повече радост за празника, след като претърпя поражение на олимпийския турнир още в първия си двубой от груповата фаза.

Линда Зечири загуби с 1:2 (16:21, 22:20, 8:21) гейма от представителката на Австралия – Чън Суан-Ю в мач, продължил почти час.

След края Линда Зечири заяви в ефира на БНТ 3, че е много разочарована.

„Нямам какво да кажа, очевидно е, че не съм доволна от представянето си. Беше ми трудно да се адаптирам към условията и не успях да покажа играта си. Ще се боря за своите шансове“, сподели Зечири.

Днес бадминтонистката ни навършва 34 години.

Още утре, 27 юли, българката ще се опита да се реваншира. Тя ще срещне Миа Бличфелдт от Дания, която вече има успех срещу Чън Суан-Ю с 2:0 гейма.

Срещата от Група I е от 3:40 часа българско време.

Източник: БНТ

Подобни статии

Top