Съдийски брадви и загуба за Академик Бултекс 99 (СНИМКИ)

Играчите на Балкан и реферите едва се измъкнаха от гнева на публиката

Академик Бултекс 99 изпусна победата в първия полуфинал срещу Балкан (Ботевград) след домакинска загуба със 78:79, след като водеше 7 секунди преди края на двубоя. Скандалното съдийство беше през целия двубой, което изнерви публиката и след края се стигна до грозни сцени.

И двата отбора имаха сериозни претенции към съдиите Ивайло Ресиловски, Мирослав Томов и най-вече към Валери Енев, които изнервиха сериозно мача с някои от отсъжданията си.

След сирената на терена се разиграха много грозни сцени. Между Павел Иванов и човек от публиката в Пловдив възникна напрежение, а играчите на домакините помогнаха на тези на Балкан да излязат от друг вход, за да не се стигне до инциденти. След това обаче започна размяна на реплики между хора от двата щаба, включително и между Асен Николов и Небойша Видич. В разправията се включиха още президентът на Балкан Михаил Михайлов и спортният директор на Академик Бултекс 99 Тина Димитрова.

Гостите пропиляха аванс от 21 точки и допуснаха обрат след почивката.

Двубоят започна ужасно за пловдивчани и те губеха с 27:13 след първата четвърт. Началото на втората част пък започна с две спорни отсъждания във вреда на Академик Бултекс 99. Във втората част пловдивчани намалиха изоставането си като спечелиха с 21:16 и така на полувремето резултатът беше 43:34.

25 секунди преди края на третата четвърт Академик успя да изравни резултата – 59:59. Страхотна беше третата четвърт, в която момчетата на Асен Николов спечелиха с 25:18 и авансът на ботевградчани беше вече едва две точки – 61:59 след 30 минути игра.

Странните съдийски отсъждания продължиха и през третата и четвъртата четвърт, което разгневи публиката.

Пет минути и 30 секунди преди края на частта Академик поведе с точка – 68:67. Пловдивчани направиха страхотна серия от 13:2 за малко повече от минута игра и резултатът беше 74:69. Седем секунди преди края на двубоя тимът водеше с точка, но Сашо Груев изпусна два наказателни удара, а след това гостите реализираха два и спечелиха със 79:78. Частта беше спечелена със 19:18 от пловдивския тим.

Най-резултатен за Академик стана Димитър Димитров с 22 точки, 16 добави Васил Бачев, а Никола Маравич се отчете с 15.

За гостите най-резултатен стана Брандън Фортнъбъри с 15.

Втората среща от серията е във вторник от 18:30 часа отново в зала „Сила“.

Подобни статии

Top