Съдийски брадви за Валери Димитров и компания на СП в Япония (СНИМКИ)

Японците отново направиха така, че техни представители да са световни шампиони, достойно представяне на нашите каратеки

На 9 и 10 ноември в Япония се проведе 12-ото Световно първенство по карате Шинкиокушин за мъже и жени в абсолютна категория. България бе представена от Валери Димитров, Иванка Делева, Мирослав Милев и Тодор Тодоров.

Валери Димитров остана четвърти след един добре подреден жребий от страна на японците и „прекрасното“ съдийство.

Валери победи Лео Лиуза (САЩ) с ипон (нокаут), а във втората среща преодоля Фран Лукшич (Хърватия) с вадзари.

В третата среща пловдивчанинът прегази Казуфуми Шимамото с вадзари, а в четвъртата преодоля японеца Кембу Ирики. На полуфинала загуби със съдийско решение от М. Мазур от Полша,а в битката за третото място отпадна от Дайки Като от Япония с 3:2 съдийски гласа и отново некоректно съдийстване.

Представянето на Валери беше повече от добро, имаше онлайн излъчване и всички видяха духа на татамито, който показа в различните битки, начина по който водеше играта, стратегията която ползваше за различните противници за да ги преодолява. За съжаление както във всяко Световно и този път имаше „резачки“ по отношение на съдийстването, но нека не забравяме как Валери стигна до тук – с много положен труд, с помоща на треньори и каратеки, които пряко участваха в подготовката му през всичките тези години, постоянство и усилени тренировки. Валери Димитров е не просто боец той е личност, която през последните 20 години прослави България и Европа по цял свят и въпреки всичко върха на абсолютния Световен шампион за пореден път не беше преодолян. Японците добре се бяха погрижили отново японец и японка да са новите Световни шампиони.

Иванка Делева премина през първи кръг с вадзари, но във втората среща отпадна от японката Юи Юи Кикукава, която се класира и четвърта на Световното първенство.

Мирослав Милев започна убидително като победи Жеферсон Мартинс (Бразилия) със невероятен ипон (нокаут). Във втората среща след необяснимо съдийско решение загуби с 2:3 съдийски гласа от Едгард Сечински от Литва.

Тодор Тодоров отпадна още в първи кръг в редовното време от Дмитри Соловьов от Русия.

С това участието на нашите каратеки на 12-ото Световно първенство приключи, а след първенството WKO борда проведе общо събрание, в което бяха присъдени 6 дан на шихан Георги Попов и 5 дан на шихан Петър Магеранов.

Поздравления за целия отбор и техните треньори – шихан Георги Попов, сенсей Димитър Трампов, благодарности на цялата българска агитка в Япония и всички, които тези два дни отдалеч подкрепяха нашите каратеки.

Нека посрещнем нашите каратеки, които кацат на летище София, Терминал 2 на 15.11.2019 г. в 08.35 часа!

Подобни статии

Top