Съдийски скандал преди финала за Купата! - DC news

Съдийски скандал преди финала за Купата!

ЦСКА поиска незабавна смяна на Никола Попов заради близкото му приятелство със Станимир Стоилов

Никола Попов ще ръководи финалната среща от турнира за Купата на България между ЦСКА и Левски тази неделя от 17:00 часа. Това реши Съдийската комисия към БФС. Помощници на Попов ще са Георги Тодоров и Мартин Венев. Отговорници за ВАР ще са Ивайло Стоянов и Иво Колев.

Назначението предизвика ведвага остра реакция от лагера на „армейците“, които поискаха смяна на Никола Попов, който публично е известен като приятел на наставника на „сините“ Станимир Стоилов и не може да бъде безпристрастен.

Ето обръщението на ръководството на ЦСКА:

Армейци,

ЦСКА търпя, търпя всички неразбории с организацията и билетите покрай предстоящия финал за Купата на България, но днес чашата преля. Смятаме, че назначаването за главен съдия на Никола Попов залага „бомба“ в очаквания с интерес от милиони привърженици сблъсък. Общоизвестен факт са приятелските отношения на рефера с наставника на съперника Станимир Стоилов.

Отделно от това, имаме други сериозни притеснения и основания да смятаме, че в подобна среща с огромен залог главният съдия може да се превърне в главен герой. А имайки предвид ударите срещу нашия тим и аршина, с който мери БФС напоследък, не е трудно да предположим, че предпоставките и причините да бъдем ритуално посечени са налице.

В тази връзка, клубът ни декларира своята категорична позиция и желание Никола Попов да не свири този мач. Смятаме, че има и други качествени родни рефери, които биха се справили с успех с това професионално за тях предизвикателство.

Призоваваме БФС и ПФЛ да реагират по най-бързия начин, за да не се нажежава допълнително обстановката и нека такова голямо дерби протече в рамките на феърплея, както на терена, така и по трибуните.

Снимка: Lap.bg

Подобни статии

Top