Съдят Фейсбук

Playboy, Tesla и SpaceX изтриха фейсбук страниците си

Трима потребители на чат приложението Facebook Messenger заведоха съдебно дело срещу социалната мрежа.

Те обвиняват Facebook за нарушаване на тяхната неприкосновеност чрез събиране и архивиране на данни относно проведените телефонни обаждания и изпратените и получени текстови съобщения, предава Reuters.

Делото е заведено във федералния съд в Калифорния и цели да представлява интересите на всички засегнати потребители.

Facebook не е отговорил на запитването за коментар от страна на информационната агенция.

Социалната мрежа, която се намира в центъра на грандиозен скандал, свързан със събиране на лични данни, призна, че е събирала информация за обажданията и изпратените текстови съобщения на потребители, използващи операционната система Android, но само в случаите, в които те са давали съгласието си за това.

Facebook посочва, че не са събирали информация за съдържанието на разговорите и текстовите съобщения и не са продавали на трети страни тази информация.

Междувременно мъжкото списание Playboy обяви, че спира да използва Facebook заради начина, по който социалната мрежа борави с данните на потребителите.

Това решение бе обявено вчера от главния редактор на Playboy Купър Хефнър, който е син на покойния основател на изданието Хю Хефнър.

Playboy не е първата компания, която се оттегля от Facebook.

Миналата седмица технологичният милиардер Илон Мъск изтри Facebook страниците на двете си основни компании, производителят на електромобили Tesla и космическата компания SpaceX.

Подобни статии

Top