Съдят общината заради детето, нахапано от бездомно куче в Асеновград

Съдебно дело срещу община Асеновград ще заведат родителите на детето, което беше нахапано от бездомно куче в неделя.

Родителите посочват, че случаят се отразил крайно неблагоприятно не само върху физическото здраве на 8-годишното дете, но и върху психиката му. „Заради причинения стрес ще се наложи момченцето да посещава психолог, обясни бащата Йордан Гудов. Отговорността за безстопанствените кучета трябва да се поеме от общината. Затова семейството ни ще търси обезщетение за претърпени  вреди“, категоричен е Йордан Гудов.

Инцидентът стана в неделя на улица „Отец Паисий“ в Асеновград.

Вижте кучето, което нахапа жестоко 8-годишно дете от Асеновград

Това е втори случай в рамките само на седмица на ухапано от кучето дете. За агресивното четириного  в общината е подадена жалба още на 2 юли, когато същото куче нападнало и нахапало 10-годишно момче, което живее  в съседство, разказа бабата на детето Елена.

Цяла седмица никаква реакция от общината. Защо трябваше да пострада второ дете, за да се задействат институциите“, коментира жената.

Хората в квартала са възмутени,  че от години в района не е извършвана акция по улов на бездомни кучета.  Глутницата вече е  от над десет четириноги, а живеят много семейства с малки деца.

Заради двата инцидента едва вчера единствено агресивното куче е било прибрано от фирмата, с която Общината има сключен договор за  овладяване на популацията на безстопанствени кучета в Асеновград.

Днес никой от Община Асеновград не пожела да обясни пред медиите какви мерки са предприети за недопускане на повече инциденти с безстопанствени животни в града. 

 

Подобни статии

Top