Съдят пловдивчанин, държал фалшиви пари в дома си

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу 45-годишния Валери Г., за това, че държал неистински парични знаци в големи количества.

На 12 октомври 2017 г., в Пловдив, обвиняемият Валери Г. бил в дома си, където служители на МВР извършвали претърсване, за което имали издадено разрешение от съда. Обвиняемият държал в стаята си неистински парични знаци в купюри от 20, 50 и 100 евро.

Без да бъде забелязан, той успял да каже на негов близък да отиде до стаята и от бюрото да прибере намиращите се там банкноти в евро.

Свидетелят взел парите, без да знае колко са точно, но когато излизал, полицейските служители поискали да покаже какво носи в себе си.

Свидетелят предал взетите от бюрото пари, които били собственост на обвиняемия. На място пристигнал разследващ полицай, който извършил оглед на местопроизшествието.

Установило се, че банкнотите са 56 на брой, от тях 45 броя с номинал 20 евро, 9 броя с номинал 50 евро, 2 броя с номинал 100 евро. По делото е била извършена техническа експертиза, според която посочените по горе банкноти са неистински парични знаци.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което Валери Г. е обвинен, е от две до осем години лишаване от свобода.

Подобни статии

Top