Съдят управител на пиано бар, провалил акция на данъчните

Мъжът се държал грубо, заплашил със саморазправа

Управител на пиано бар застава пред съда в Ямбол по обвинение, че е попречил на служители на НАП да извършат проверка.

За случая разказват от прокуратурата. Мъжът с инициали Д. Д. е обвинен за това, че на 9 декември 2018 година в пиано бар „Сохо“ в Ямбол противозаконно е попречил на трима инспектори от отдел „Оперативни дейности“, дирекция „Фискален контрол“ при ЦУ на НАП да изпълнят свое законово задължение – оперативна проверка в търговски обект.

Инспекторите посетили заведение около 03, 00 часа. То работило съобразно установеното си работно време. Служителите на НАП се легитимирали и съобщили на управителя, че трябва да извършат проверка за спазване на данъчното и осигурително законодателство в обекта. Обвиняемият попитал дали инспекторите са придружавани от полицейски служители и след като бил уведомен че не са, Д. се обърнал към инспекторите с думите:

„Изчезвайте веднага, боклуци, докато не съм ви запукал с юмруци“, след което продължил да отправя по адрес на проверяващите обиди и закани за саморазправа.

Предвид проявената спрямо тях вербална агресия от страна на обвиняемия, служителите на НАП излезли оъ заведението, за да избегнат проява на по-грубо отношение от страна на обвиняемия. На път към изхода те били последвани от обвиняемия, който продължил да отправя спрямо тях обиди и закани за физическо саморазправяне с тях. След като напуснали търговския обект, инспекторите съобщили на полицията за случилото се. Докато изчаквали полицейския екип, пред заведението излязъл и Д., който отново попитал какви са те.

Служителите отново се легитимирали и заявили, че са там, за да извършат служебно възложена им проверка в заведението. Д. Д. категорично отказал да ги пусне вътре, размахал свити в юмрук ръце и започнал да вика и обижда. В гнева си опитал да ритне един от проверяващите. Малко след това на място пристигнал полицейски екип.

Заседанието на съда в Ямбол по случая е насрочено за днес.

Снимка: Архив

Top